BEKWAME BEMANNING
     Voordat je mensen aan boord kunt halen, is het belangrijk dat je weet wat je ze wilt laten doen. En hoe. En wat je ze er voor wilt bieden. Procesbeschrijvingen, een goede functiebeschrijving, primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, een opleidings- dan wel ontwikkeltraject zijn zaken die hierbij komen kijken.

 

En hoe ga je jouw medewerkers binnenhalen? Ortelius P&O heeft veel expertise op het gebied van werving & selectie en kan met de benodigde media, pakkende teksten en persoonlijke drijfverenprofielen snel geschikte kandidaten regelen. Via diverse kanalen, waaronder social media, zoeken we naar de juiste kandidaten voor jouw organisatie.


Ook kan Ortelius P&O een aanzet geven voor de introductie van nieuwe medewerkers, essentieel voor het bieden van een warm welkom in de organisatie en kennismaking met de collega’s. Het doel van deze introductie is vooral dat de nieuwe medewerker zo snel als mogelijk productief is, informatie op efficiënte wijze aan het begin van de werkperiode aangereikt krijgt, zich nuttig en op zijn plek voelt en dus voor langere tijd blijft!

 

Voor een vlotte en productieve samenwerking bieden we Profile Dynamics Challenger aan; met inzicht in drijfveren van het team en in het effectieve en minder productieve gedrag van elk teamlid, kan het team op de werkvloer op een laagdrempelige manier iedere dag en met elkaar het gewenste gedrag binnen een aantal maanden aanleren. Door de ondersteuning van een online platform is dit een relatief goedkope manier van trainen. Een voorbeeld van het 70-20-10 leren principe: leren door te doen, op de werkvloer. Het resultaat van een traject met Profile Dynamics Challenger is een zichtbare en blijvende verandering in gedrag. Vaak noodzakelijk om betere resultaten te bereiken, of een klantvriendelijkere benadering, of wat dan ook. Want: als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je hetzelfde. En dat is toch niet wat je wilde?

 

En hoe tevreden ben je over je wijze van aansturen van je team? Levert het op wat je ervan verwacht? Welk type aansturing past bij je, bij je product, je organisatie of team? Liever een zelfsturend team? Of juist meer hiërarchie? Situationeel leiderschap? Wat heeft je bemanning nodig?